Sausainiai su maskarponės kremu
Tešlai:
- minkštas sviestas: 100 gramų
- miltelinis cukrus: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- miltai: 200 gramų
- kakava: 30 gramų
- kepimo milteliai: 1 šaukštelio
Kremui:
- maskarponė: 250 gramų
- miltelinis cukrus: 50 gramų
- sviestas: 50 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą gerai išmaišome su milteliniu cukrumi bei kiaušiniu. Kitame inde išmaišome miltus, kakavą bei kepimo miltelius.
2. Tuomet sviestinę masę sumaišome su miltų bei kakavos mišiniu, gerai išminkome ir padedame į šaldytuvą 30 minučių.
3. Po to tešlą padaliname į dvi dalis, iškočiojame plonus lakštus, išspaudžiame skritulius bei sudedame į skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Kepame apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje (svarbu neperkepame). Paliekame atvėsti.
4. Maskarponę ištriname su sviestu bei milteliniu cukrumi iki vientisos masės. Sutepame kremu sausainius. Skanaujame!
Pastebėjimas: Aš dar į baltą masę įpyliau šiek tiek mėtų ekstrakto, todėl mano sausainiai buvo mėtinės gaivos.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai