Sausainiams:

  • cukrus: 145 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kakava: 50 gramų
  • sviestas: 215 gramų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • tirpi kava: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio

Kremui:

  • riebi grietinėlė: 80 gramų
  • baltasis šokoladas: 200 gramų

Gaminimo eiga:
1. Kremo gaminimas: Pradžioje grietinėlę supilkite į puodą bei kaitinkite ant vidutinės ugnies beveik iki virimo. Nuimkite nuo viryklės bei sudėkite šokoladą, laužytą gabaliukais. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps.

2. Palaukite, kol kremas atvės bei dėkite į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių, kad kremas sustingtų.

3. Sausainių gaminimas: Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, druską, kavą bei kepimo miltelius. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą bei užminkykite tešlą. Sviestas turi būti kambario temperatūros.

4. Tuomet dėkite ant stalo kepimo popierių, bei dėkite dalį tešlos. Uždėkite dar vieną popieriaus lapą bei iškočiokite tešlą iki maždaug 0.3 centimetro storio.

5. Tada imkite 5-6 centimetrų apvalią formelę, išspauskite sausainiukus bei dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp sausainių paliekame 2-3 centimetrų tarpus.

6. Kepame iki 150-170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12-15 minučių.

7. Išėmus iš orkaitės paliekame juos, kad visiškai atvėstų. Tai padaryti būtina, nes sausainiukai yra labai trapūs.

8. Imkite iš šaldytuvo kremą, dėkite po šaukštelį ant sausainiuko, uždenkite kitu sausainiuku bei atsargiai užspauskite, kad tolygiai pasiskirstytų kremas. Skanaukite!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Facebook Comments
(Aplankyta 11 kartai, 1 vizitų šiandien)