Keksui reikės:

  • 230 g minkšto kambario temperatūros sviesto
  • 400 g cukraus
  • 5 dideli kiaušiniai
  • 400 g miltų
  • 6 v. š. kakavos miltelių
  • ½ a. š. kepimo miltelių
  • 100 g jogurto ir gero šaukšto grietinės
  • 2 kriaušių
  • 100 g susmulkinto šokolado

Gaminimo eiga:
1. Sviestą išplakti su cukrumi ir tryniais iki purios masės.

2. Baltymus išplakti iki putų.

3. Šokoladą susmulkinti, kriaušes nulupti ir supjaustyti kubeliais.

4. Į sviesto ir trynių mišinį įmaišyti baltymus, jogurtą, grietinę. Įberti kepimo miltelių ir gerai išmaišyti. Dalį tešlos ( apie ketvirtadalį ) nupilti į kitą indą ir suberti šokoladą. Į didesnę tešlos dalį berti kriaušes. Viską gerai išmaišyti, pilti miltus ir maišyti, maišyti, maišyti. Į formą pilame rudos tešlos, dedame baltą ir vėl rudą.

5. Kepti 160º C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 20 minučių ar kol iškeps. 10 minučių keksą aušinti formoje, tuomet išimti ir ataušinti ant grotelių.

(Visited 1 times, 1 visits today)