Ingredientai:

  • kiaušiniai: 2
  • citrinos žievelės: 0,5
  • miltelinis cukrus: 120 gramų
  • miltai: 100 gramų
  • lydytas sviestas: 120 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Madlenų formeles patepame aliejumi bei pabarstome miltais.

2. Tuomet dubenyje plaktuvu išplakame kiaušinius su sutarkuota citrinos žievele. Po to suberiame miltelinį cukrų bei plakame maždaug 5 minutes, kol tešla taps tiršta.

3. Tada miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais į kiaušinių masę bei su mentele išmaišome. Supilame išlydytą sviestą bei gerai išmaišome.

4. Paskui su šaukštu dedame tešlą į formeles bei kepame maždaug 10 minučių, kol kepinių kraštai pagels, o palietus pirštu atšoks. Labai minkšti bei gardūs pyragėliai. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 11 kartai, 1 vizitų šiandien)