Ingredientai:

  • varškė: 250 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • cukrus: 170 gramų
  • sviestas: 20 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • citrinos: 1
  • soda: 1,5 šaukštelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje citriną nuplauname, nutarkuojame žievelę bei išspaudžiame sultis arba galima tiesiog virtuviniu kombainu visą sutrinti.

2. Tuomet minkštą sviestą išmaišome su cukrumi, sudedame varškę bei vėl išmaišome. Sudedame citriną (sultis su žievele), kiaušinius bei išmaišome. Sudedame sodą bei vėl išmaišome.

3. Palaukiame 1-2 minutes, per šį laiką citrina sureaguos su soda bei tūris padvigubės. Tada supilame miltus bei išmaišome.

4. Skardą patepame sviestu, supilame tešlą bei kepame 180 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikriname su mediniu pagaliuku. Iškepus galima apiberti cinamonu, bet nėra privaloma. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 29 kartai, 1 vizitų šiandien)