Ingredientai:

  • miltai: 1,5 stiklinės
  • sviestas: 150 gramų
  • cukrus: 8 arbatinių šaukštelių
  • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
  • uogienė (arba džemas)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą sutarkuojame su tarka, sumaišome su cukrumi, supilame pieną. Po truputį beriame persijotus miltus bei minkome tešlą. Tešlą maždaug 60 minučių įdedame į šaldytuvą.

2. Tuomet po valandos ištraukite tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstykite miltais bei plonai iškočiokite. Imkite 2 skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspauskite dvi vienodas figūrėles, o kitos viduriuke išspauskite mažesnę figūrėlę. Sausainukus dėkite ant kepimo popieriaus bei kepkite maždaug 10-15 minučių 175 laipsnių karštumo orkaitėje (kol gražiai pagels).

3. Atvėsusių sausainukų apatinę dalį patepkite tirštesne mėgstama uogiene bei uždėkite kitą puselę su išspaustu viduriuku.

Pastebėjimai: Jeigu pertepimui renkatės uogienę, o ne džemą, ji turėtų būti tirštesnė, kad nebėgtų per kraštus.

Tešlą kočioti tikrai reikėtų ganėtinai plonai, nes sudėjus abi sausainuko puses sausainis išeina gan „storas“. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Facebook Comments
(Aplankyta 1 kartai, 1 vizitų šiandien)