Ingredientai:

  • miltai: 3 puodelių (puodelis – 236 mililitrų)
  • kokybiškas sviestas: 250 gramų
  • tryniai: 4
  • vanilinis cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • cukraus pudra: 1,5 valgomojo šaukšto
  • riebi grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • obuoliai: 6 (dideli)
  • vanilinis cukrus: didelės saujos

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje pasiruoškite obuolius. Juos nulupkite, išdarinėkite, supjaustykite ganėtinai stambiais kubeliais, dėkite į skardą bei gausiai apibarstykite vaniliniu cukrumi. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės, tuomet leiskite atvėsti. Jei obuoliai išskirs labai daug sulčių, tai skystimą nupilkite.

2. Tada miltus suverskite į platų dubenį, ant viršaus dėkite kambario temperatūros sviestą bei peiliu jį įkapokite į miltus iki gausime daug trupinukų. Ant viršaus muškite kiaušinių trynius, paprastą bei vanilinį cukrų, grietinę. Užminkykite vientisą tešlą. Jei reikia, įberkite dar pusę puodelio miltų. Tešla turėtų būti minkšta bei maloni minkymui. Suminkytą rutulį padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę bei pastatykite į šaldytuvą 60 minučių.

3. Atšalusią tešlą iškočiokite į du, vienodo pločio stačiakampius. Į skardą, išklotą su kepimo popieriumi, dėkite vieną lakštą tešlos, ant jo paskirstykite visą obuolių įdarą bei užklokite kitu sluoksniu iškočiotos tešlos. Kraštelius užkaišykite pirštais arba šakute bei pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 45 minutes. Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra. Tikras skanumėlis!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrieles blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 5 kartai, 1 vizitų šiandien)