Ingredientai pyragui:

  • miltai – 150 g
  • kepimo milteliai – 6 g
  • cukrus – 270 g
  • vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • sviestas – 170 g
  • kiaušiniai (dideli) – 4 vnt
  • druska – 5 g
  • juodasis šokoladas – 180 g
  • juodojo šokolado (pyrago apliejimui)
  • kokoso drožlių arba skrudintų riešutų (pabarstymui)

Gaminimo eiga:
1. Į dubenį dedame miltus, kepimo miltelius ir druską, sumaišome.

2. Pasiruošiame garų vonelę šokoladui ir sviestui tirpinti. Į puodą pilame šiek tiek vandens, ant viršaus dedame dubenį, kurio dugnas turi nesiekti vandens. Į dubenį dedame sviestą ir šokoladą.

3. Kai puode vanduo užvirs, primažiname ugnį. Kaitiname ir maišome kol šokoladas ir sviestas taps vientisa mase. Tada dubenį nukeliame nuo puodo, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Tada dalimis dedame pradžioje su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus ir maišome, kol miltų nebeliks.

4. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir paskleidžiame, sulyginame paviršių.

5. Įkaitiname orkaitę ir kepame apie 23-30 minučių (vidutinis karštumas). Svarbu šokoladinio pyrago neperkepti, nes jis viduje turi būti “drėgnas”. Ar šokoladinis pyragas jau iškepė, galima patikrinti į pyrago vidurį ismeigiant medinį smeigtuką. Jeigu ištrauktas smeigtukas apsivėlęs skysta tešla – šokoladinis pyragas dar neiškepė, jei smeigtukas švarus – pyragas jau perkepė, na o jeigu ant smeigtuko prilipę maži pyrago gabaliukai – šokoladinis pyragas jau iškepęs, traukite jį iš orkaitės ir padėkite valandai ar dviems atvėsti. Jeigu bandysite iš kepimo indo išimti dar šiltą pyragą, greičiausiai jis sutrupės.

6. Atvėsusį šokoladinį pyragą supjaustome lygiais kvadratėliais. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą pyrago paviršiaus puošimui, apliejame juo pyrago gabalėlius ir apibarstome kokoso drožlėmis arba skaldytais, skrudintas riešutais. Skanaus!

(Visited 1 times, 1 visits today)