Bananinis blondinas
|

Bananinis blondinas

Pyragas tiems, kurie labiau mėgsta baltąjį, o ne tamsų šokoladą… ir bananus 🙂 Pyragas drėgnas, saldus, šiek tiek klampokas. Nesaldinta juoda kava man čia labai tiko. Nepatingėkit užtepti maskarponės ir pabarstyti kepintais riešutais – tebunie pilnatvė!

Reikės:

  • sviesto – 110 gr.
  • rudojo cukraus – 1/2 puodelio
  • kiaušinio – 1 vnt. didelio
  • vanilės ekstrakto – 1 a.š.
  • druskos – žiupsnelio
  • miltų – 1 puodelio
  • baltojo šokolado – 100 gr.
  • banano – 1,5 vnt
  • maskarponės – 200 gr.
  • cukraus pudros – kelių šaukštų
  • kepintų graikinių riešutų – saujelės

*Mano puodelis = 236 ml.

Gaminimo eiga:
1. Šokoladą ištirpiname dubenėlyje ant karštų garų.

2. Kambario temperatūros sviestą suplakame su ruduoju cukrumi ir ištirpintu šokoladu. Dedame druską, vanilę, kiaušinį, vėl gerai suplakame. Įmaišome miltus ir šakute trintus bananus.

3. Tešlą supilame į nedidelę skardelę išklotą kepimo popieriumi. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol į vidurį įsmeigtas medinis krapštukas nebeapsivelia tešla.

4. Iškepusį pyragą paliekame pilnai atvėsti.

5. Maskarponę išsukame su keliais šaukštais cukraus pudros ir tolygiai paskirstome ant atvėsusio pyrago. Užbarstome saujelę smulkintų keptų riešutų.

6. Graikinius riešutus pasmulkiname ir lengvai apkepame sausoje, gerai įkaitintoje, keptuvėje. Ant maskarponės barstome, kai atvėsta.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai