Šokolado ir varškės pyragas
|

Šokolado ir varškės pyragas

Šokoladinei masei:

  • sviestas: 125 gramai
  • cukrus: 215 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 80 gramų
  • kokoso milteliai: 20 gramų (Jeigu neturite, dėkite miltų išvis 100 gramų)
  • saldžiavaisiai pupmedžio milteliai (kakavos pakaitalas) arba paprasta kakava: 30 gramų
  • kepimo milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelis
  • ištirpintas juodasis šokoladas: 50 gramų
  • sutrupinti graikiniai riešutai: 50 gramų

Varškės masei:

  • sviestas: 50 gramų
  • varškė: 150 gramų
  • cukrus: 65 gramai
  • miltai: 1 valgomasis šaukštas
  • kiaušiniai: 1

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje paruoškime šokoladinę masę: sviestą (kambario temperatūros) išplakime su cukrumi iki purios masės. Į šią masę muškime kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išplakame.

2. Tuomet miltus sumaišykime su kokoso miltais ir saldžiavaisio pupmedžio milteliais (kakava), taip pat kepimo milteliais, druska ir trupintais riešutais. Sujungiame su sviesto mase.

3. Tada ištirpinkime šokoladą bei taip pat įmaišykime į bendrą masę.

4. Po to daugiau nei pusę masės paskleiskime į kepimo formą, ant jos dėkime varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėkime šaukšto pagalba atsargiai išlyginkime.

5. Paruoškime varškės masę: išplakime varškę su sviestu bei suberdami likusius produktus viską gerai išplakime.

6. Galiausiai kepkime įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Valgom! Skanaus:)

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai