Ingredientai:

  • kiaušiniai – 2 vnt
  • pasukos – 1 stiklinė
  • riebus pienas – 1 stiklinė
  • sviestas – 1/4 stiklinės
  • vanilės ekstraktas – 1 arbatinis šaukštelis
  • miltai – 2 stiklinės
  • kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • soda – 1 arbatinis šaukštelis
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus – 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:
1. Į dubenėlį mušame kiaušinius, gerai išplakame. Pilame pašildytą pieną, pasukas, tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Visus ingredientus gerai išsukame.

2. Į kitą dubenį išsijojame miltus, dedame sodą, kepimo miltelius ir cukrų. Išmaišome, viduryje padarome duobutę ir supilame pirmo dubens turinį. Užmaišome blynų tešlą.

3. Į keptuvę pilame truputį aliejaus, juo sutepti visą keptuvės dugną (tai galima padaryti sulankstyta popierine servetėle) ir pilame samtelį blynų tešlos. Blynai turi gautis didoki, tad jei keptuvė nedidelė, teks kepti po vieną blyną. Iškeptų blynų viršų (vieną pusę) aptepame trupučiu sviesto ir dedame vieną ant kito.

4. Blynai tiekiami iš karto, dar šilti, su mėgstama uogiene ar trupučiu sviesto ir medumi. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 6 kartai, 1 vizitų šiandien)