Keksas su bananais ir avižiniais dribsniais
Ingredientai:
- bananai: 2 (dideli)
- greitai paruošiami avižiniai dribsniai: 125 gramų
- miltai: 125 gramų
- išlydytas sviestas: 80 gramų
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 100 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- neišlukštentos pistacijos: 50 gramų
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje nuluptus bananus sutriname šakute iki vientisos masės.
2. Tuomet dubenyje bananus sumaišome su plaktais kiaušiniais, lydytu sviestu ir cukrumi.
3. Tada sudedame avižinius dribsnius, išsijotus miltus su kepimo milteliais, suberiame vanilinį cukrų bei viską gerai išmaišome.
4. Po to išlukštename pistacijas bei supjaustome gabaliukais.
5. Paskui kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame paruoštą tešlą, ant viršaus užberiame pistacijas bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20–25 minutes.
6. Galiausiai atvėsiname ant grotelių bei mėgaujamės su kavos arba arbatos puodeliu.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Oditėlės blogas