Citrininis keksas
|

Citrininis keksas

Ingredientai keksui:

  • sviestas: 220 g (kambario temperatūros)
  • cukrus: 220 g
  • kvietiniai miltai: 270 g
  • kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
  • vanilinis cukrus: 0,5 šaukštelio
  • kiaušiniai: 4
  • pienas: 4 šaukštai
  • smulkiai nutarkuota citrinos žievelė: 2 citrinų

Laistymui:

  • citrinos sultys: 2 citrinų
  • cukrus: 170 g

Gaminame:
1. Pradžioje įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Labai gerai išsukame sviestą, pieną, cukrų, kiaušinius, citrinų žieveles bei vanilinį cukrų. Kai masė taps visiškai vientisa, suberiame miltus bei kepimo miltelius. Gerai išsuktą tešlą supilame į kekso formą, išklotą kepimo popieriumi.

2. Mūsų keksas keps maždaug 50 minučių, jei jūsų kepimo forma šiek tiek didesnė bei žemesnė, tai iškeps per maždaug 35–40 minučių. Kol orkaitė dirba, iš citrinų išspaudžiame sultis bei sumaišome jas su cukrumi (cukrus neturėtų visiškai ištirpti sultyse).

3. Prieš išimandamos kepinį patikrinkite pagaliuku, ar jis visiškai vienodai iškepęs šonuose bei per vidurį. Iškepusį keksą dar šiltą ištraukiame iš formos bei dedame ant grotelių kartu su kepimo popieriumi bei suliejame paruoštu citrinų užpilu. Liejame neskubėdamos, atsargiai leisdamos sultims susigerti į šiltą kepinį.

4. Jeigu susidaro nedidelis sulčių perteklius ant kepimo popieriaus, nieko tokio, keksas jį aušdamas visiškai sugers. Kepinio viršų sutepame dar neištirpusiu sultyse cukrumi, kuris pasitarnaus kaip gražus papuošimas. Skanaujam!

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai