Blyneliams reikės:

  • kiaušiniai: 1 (didelis)
  • plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
  • tirpintas sviestas: 2 valgomieji šaukštai
  • rudasis cukrus: 5 valgomieji šaukštai
  • tirpintas tamsus šokoladas: 50 gramų
  • nesaldinta kakava: 1 valgomasis šaukštas
  • maltas muskatas: 1/4 šaukštelio
  • miltai: 3/4 puodelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • riešutų aliejus: 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia įmušame kiaušinį į gilų dubenį bei išplakame su šakute. Cukrų išsukame su ištirpintu sviestu bei supilame į kiaušinio plakinį.

2. Tuomet šokoladą kaitiname prikaistuvyje, ant nedidelės ugnies, kol masė visiškai ištirpsta, tampa vientisa bei blizgi. Ištirpusį šokoladą kiek atvėsiname ir supilame į tešlą, įmaišome. Sudedadame muskatą ir kakavą, gerai išmaišome.

3. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais. Po truputį pilame į tešlą, pakaitomis su grietinėle, išmaišome gerai. Į tešlą įpilame šaukštą aliejaus, dar kartą gerai išmaišome.

4. Galiausiai keptuvę ištepame mažu gabalėliu sviesto bei įkaitiname. Blynelių tešlą semiame su šaukštu bei dedame į keptuvę. Kepame ant silpnos ugnies, iš abiejų pusių, po maždaug 3-5 minutes.

5. Patiekiame apliedami mėgstama uogiene arba tiesiog apibarstydami cukraus pudra. Skanumėlis!

(Visited 1 times, 1 visits today)