Mėlynių sezono pyragas
|

Mėlynių sezono pyragas

Ingredientai pyragui:

  • miltai 130 gr (+ 1 valgomasis šaukštas)
  • kepimo milteliai – 1 arb. šaukšt
  • druska – 1/2 arb. šaukšt
  • cinamonas – 1/8 valg. šaukšt
  • minkštas nesaldintas sviestas – 115 g
  • cukrus – 160 g
  • vanilės ekstraktas – 1/4 arb. šaukšt
  • dideli kiaušiniai – 2 vnt
  • citrinos žievelė – 1 arb. šaukšt
  • mėlynės – 325 g
  • citrinos sultys – 1 arb. šaukšt

Gaminimo eiga:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasirinkite apvalią kepimo formą, ją pabarstykite miltais.

2. 130 gramų miltų sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.

3. Su mikseriu išplakite sviestą. Sudėkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinius. Viską išplakę, įmaišykite miltų mišinį į sviesto mišinį.

4. Viską išmaišę, dėkite į kepimo formą. Ant mišinio viršaus sudėkite mėlynes, apšlakstykite citrinos sultimis ir žievele. Paaukite į orkaitę kepti nuo 50 iki 55 min 180 laipsnių orkaitėje.

5. Iškepusį pyragą ištraukite ir palikite atvėsimui bent 10 min. Tada pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai