|

Varškės pyragas su kiviais

Ingredientai:

  • varškė: 500 gramų
  • kiaušiniai: 5
  • sviestas: 100 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • manų kruopos: 50 gramų
  • vanilė: 0,5 pakelio (arba vanilinio cukraus 1 pakelis)
  • druska: žiupsnelio

Papuošimui:

  • kiviai: 3
  • želė: 1 pakelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje želę paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens pilkite truputį mažiau.

2. Tuomet plaktuvu didžiausiu greičiu plakite sviestą, po truputį berdami cukrų bei vanilinį cukrų. Tada muškite po 1 kiaušinį bei plakite. Kai viskas bus gražiai suplakta, sumažinkite greitį bei po truputį dėkite varškę, berkite manų kruopas. Viską gerai išmaišykite.

3. Po to kepimo formą ištepkite sviestu bei supilkite masę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 40−45 min. Iškepusį pyragą palikite orkaitėje 5−10 minučių, kad jis nesukristų.

4. Tada apdėliokite savo kepinį riekutėmis supjaustytais kiviais, užpilkite apstingusią želę bei statykite į šaldytuvą 30 minučių. Želė įsigeria į pyragą, tačiau šitaip sutvirtina kivius. Skanaukite!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai