Tinginiui reikės:

  • sausainių „Gaidelis“- 1 pak. (200 g)
  • graikinių riešutų – 70 g
  • sviesto – 100 g
  • kakavos – 2-3 valgomieji šaukštai
  • pieno – 3 valgomieji šaukštai
  • cukraus – 3-4 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:
1. Prieš gaminant tinginį, sviestą paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

2. Riešutus susmulkiname, o sausainius sutrupiname.

3. Į puodą beriame cukrų, kakavą, pilame pieną ir maišant užkaitiname.

4. Nukeliame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Jeigu sviestas neišsilydė, dar truputėlį pakaitiname, bet neužviriname, beriame sausainius, riešutus, gerai išmaišome.

5. Pravėsusį puodo turinį dedame ant maistinės plėvelės, formuojame tinginį ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.

Facebook Comments
(Aplankyta 12 kartai, 1 vizitų šiandien)