Avižinis trupiniuotis
|

Avižinis trupiniuotis

Ingredientai:

  • sviestas: 165 gramų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 210 gramų
  • traškūs dribsniai: 1,5 puodelio
  • rudasis cukrus: 0,25 puodelio
  • rūgštesnė uogienė: 1 puodelio

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska bei cukrumi. Pirštais įtrinkite sviestą. Įmaišykite mėgiamų dribsnių. Tešlą padalinkite per pusę.

2. Tuomet pirmąją pusę tešlos suberkite į paruoštą kepimo formą bei ranka suslėkite pyrago pagrindą. Supilkite bei po visą paviršių paskirstykite uogienę. Tada ant viršaus užbarstykite likusią tešlą.

3. Po to pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite apie 30 minučių. Prieš prapjaudamos atšaldykite. Skanaukite!

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai