Sausainiams reikės:

  • avižinių dribsnių – 3 stiklinių
  • sviesto – 100 gr
  • miltų – 3 valg. šaukštų su kaupu
  • cukraus – 2-3 valg. šaukštų su kaupu
  • vanilinio cukraus – 1 arb. šaukštelio
  • razinų – 70-80 gr
  • smulkintų riešutų (graikiškų arba migdolų) – ~2-3 saujelių

Gaminimo eiga:
1. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą ištirpiname ant mažos ugnies.

2. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir išplakame. Pilame sviestą, išmaišome. Beriame avižinius dribsnius (kad sausainiai gražiau atrodytų, juos galima šiek tiek pasmulkinti smulkintuvu), išmaišome. Dalimis beriame miltus, išmaišome ir paliekame 30-40 minučių pastovėti.

3. Praėjus laikui beriame razinas (jeigu razinos didelės, susmulkiname peiliu), smulkintus riešutus ir viską sumaišome.

4. Orkaitę įjungiame kaisti iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šaukštu ir pirštais formuojame avižinius sausainius ir išdėliojame juos skardoje kelių centimetrų atstumu vienas nuo kito.

5. Šauname į orkaitę ir kepame apie 20 minučių. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 2 kartai, 1 vizitų šiandien)