Trukmė: 15-20 min. ruošti, 60 min. kepti. Porcijos: 8 nemaži gabalėliai/porcijos.

Pyragui reikia:

  • 3/4 puodelio puodelio (200 ml) kukurūzų kruopų
  • 3/4 puodelio ekologiškų, rupių kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1/4 puodelio baltojo cukraus
  • 1/4 „Demera“ cukraus
  • 4 mažų kiaušinių trynių
  • 200 ml ekologiško sojų pieno
  • šaukšto grūdų arba vaisių aliejaus
  • 500 g rūgščių arba saldžiarūgščių obuolių
  • mažo gabalėlio sviesto (5 g)

Trupiniams:

  • 5 v.š. kvietinių miltų
  • 5 v.š. kukurūzų miltų
  • 2 v.š. grūdų arba vaisių aliejaus
  • žiupsnio cinamono (pagal skonį)
  • 4 v.š. „Demera“ cukraus
  • 1 v.š. sojų pieno

Pastabos: nebūtina naudoti ekologiškų sudėtinių dalių; reikės ir kukurūzų kruopų, ir kukurūzų miltų – trupiniams reikia labiau smulkintų kukurūzų nei pačiam pyragui.

Gaminame:
1. Į gilų dubenį supilti kukurūzų kruopas, miltus, druską, abiejų rūšių cukrų. Gerai išmaišyti šaukštu.

2. Į kita indelį įmušti kiaušinių trynius, išsukti juos šakute (baltymų neprireiks). Supilti kiaušinių trynius į miltų masę, įpilti puodelį pieno. Išmaišyti tešlą. Įpilti šaukštą aliejaus ir įmaišyti.

3. Švariai nuplauti obuolius, nuskusti, išimti sėklalizdes, supjaustyti kubeliais.

4. Kepimo formą (tik neaukšta, 20-24 cm skersmens) ištepti gabalėliu sviesto. Supilti tešlą. Tiesiai ant tešlos dėti, smeigti obuolius. Paskirstyti tolygiai.

5. Paruošti kukurūzų trupinius: sumaišyti abiejų rūšių miltus su cinamonu ir cukrumi. Įpilti aliejaus, pieno, gerai išmaišyti, kol susidarys gumbeliai ir trupiniai. Visus juos užbarstyti ant pyrago.

6. Pyragą įdėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180 laispnių temperatūroje apie valandą, kol viršus paauksuos ir truputį apskrus. Išimti, leisti atvėsti truputį. Galima patiekti šiltą ar karštą, su burbuliuku vaniliniu ledų.

(Visited 4 times, 1 visits today)