Ingredientai pyragui:

  • sviestas: 75 gramai
  • medus: 5 valgomieji šaukštai
  • rudasis cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 75 gramai
  • miltai: 765 gramai

Kremui:

  • grietinė: 300 gramų
  • grietinėlė: 750 gramų
  • cukrus: 3 valgomieji šaukštai
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
  • želatina: 25 gramai
  • citrinos sultys

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje paruoškime biskvitinę tešlą. Išlydykime sviestą, medų, pilkime pieną bei beriame cukrų. Atvėsinus įmuškime vieną kiaušinį. Berkime miltus bei maišykime. Tešlą pradekime minkyti, tačiau jos nereikia padaryt per kietos.

2. Tuomet iš sviestinio popieriaus iškirpkime apskritimus, kurie bus tokio dydžio, kaip mūsų pyrago pagrindai. Ant jo paskleiskime tešlą bei kepkime iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol parus.

3. Kol kepa biskvitai, pasiruoškime kremą. Grietinėlę standžiai išplakime, tačiau prieš tai, keletame miligramų grietinėlės ištirpdykime želatiną. Ją pilkime į grietinėlę kaip beje ir grietinę. Įspauskime citrinos, galima viską paskaninti cukrumi.

4. Galiausiai kai viskas paruošta, susluoksniuokime pyragą bei jį papuoškime. Valgome!

(Visited 1 times, 1 visits today)