Vyšnių pyragas
|

Vyšnių pyragas

Ingredientai pyragui:

  • vyšnios (šaldytos arba šviežios be kauliukų) – 500 gr
  • miltai – 225 gr
  • kiaušiniai – 5 vnt
  • sviestas – 1 valg. šaukšt
  • pienas (šiltas) – 250 ml
  • cukraus – žiupsnelis
  • cukrus – 4 valg. šaukšt

Gaminimo eiga:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Į sviestu išteptą formą sudėkite vyšnias (jei ėmėte šaldytas, prieš tai atitirpinkite).

2. Sumaišykite sijotus miltus, kiaušinius, 4 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos ir šiek tiek pieno.

3. Nenustodami maišyti, porcijomis supilkite likusį pieną-gausite tirštoką tešlą, panašią į blynų. Ja užpilkite vyšnias ir pašaukite į orkaitę.

4. Kepkite maždaug 40 min. Kai į pyragą įsmeigtą medinį pagaliuką ištrauksite sausą, neaplipusį tešla – pyragas iškepęs.

Parodyta 6, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai