Apkepui reikės:

  • varškės (riebesnės) – 500 gramų
  • kiaušinių – 2 vnt
  • grietinės – 3 valg. šaukštų (1 aptepimui)
  • manų kruopų – 3 valg. šaukštų
  • cukraus – 3 valg. šaukštų
  • kepimo miltelių – 1 arb. šaukštelio
  • razinų – 1 – 2 saujelių
  • sviesto skardai patepti
  • džiūvėsėlių

Gaminame:
1. Varškę dedame į dubenį ir pertriname šakute ar grūstuvu. Kieušinius išplakame kitame dubenėlyje ir plakinį supilame į varškės masę, išmaišome.

2. Dedame du šaukštus grietinės, beriame manus, cukrų, kepimo miltelius ir razinas. Visus ingredientus gerai išmaišome ir paliekame pastovėti apie vieną valandą, kad išbrinktų manai.

3. Kepimo skardą patepame sviestu, apibarstome džiūvėsėliais, dedame varškės apkepo masę, šaukštu išlyginkite paviršių ir aptepame likusia grietine. Kepame 35-45 mintes, vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 20 kartai, 1 vizitų šiandien)