Blynams reikės:

  • cukinijų: 2 stiklinių (tarkuotų šiaudeliais)
  • bulvių: 2 stiklinių (tarkuotų šiaudeliais)
  • džiūvėsėlių: 1/2 stiklinės (maltų)
  • miltų: 3 šaukštų
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
  • pipirų: 1/4 arbatinio šaukštelio
  • kiaušinių: 3
  • svogūnų: 1
  • česnakų: 2 skiltelių
  • rapsų aliejaus: 4 šaukštų

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia bulves bei cukinijas sutarkuojame šiaudeliais. Nusunkiame susidariusį skystį. Kiaušinius išplakame. Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome. Viską sumaišome.

2. Tuomet atskirame inde sumaišome sausuosius ingredientus – maltus džiūvėsėlius, miltus, druską, pipirus bei kepimo miltelius. Suberiame į tarkius bei vėl gerai išmaišome.

3. Galiausiai šaukštu formuojame blynus bei kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrus. Skanaus!

(Visited 2 times, 1 visits today)