Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai
| |

Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai

Paruošti reikės:

  • vištienos sparnelių – 1 kg
  • kiaušinio baltymo – 1 vnt
  • miltų – 300 gr
  • cukraus – 1 arb. šaukštelio
  • paprikos miltelių, maltų čili pipirų
  • druskos, bei vištienos prieskonių
  • augalinio aliejaus – kepimui

Gaminimo eiga:
1. Sparnelius nuplauname, perpjauname į dvi dalis, apibarstome druska, paprikos milteliais, Čili pipirais (jei naudojate) ir paliekame pastovėti 20 minučių.

2. Miltus persijojame į dubenį, beriame dar žiupsnelį druskos, vištienos prieskonius, cukrų ir išmaišome. Dedame kiaušinio baltymą ir dar kartą išmaišome.

3. Į keptuvę pilame nemažai aliejaus (turi apsemti bent puse sparnelio). Kai aliejus įkaista, ugnį primažiname, nes viršus apdegs, o sparneliai dar bus neiškepę.

4. Vištienos sparnelius gerai apvoliojame miltų ir prieskonių mišinyje ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol sparneliai iškeps. Skanaus!

Parodyta 20, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai