Itališka pica paprastai
|

Itališka pica paprastai

Ingredientai picos padui:

  • miltai – 550 gr
  • mielės – 20 gr
  • drungnas vanduo – 250 ml
  • druska
  • cukrus – 1 arbat. šaukšt
  • alyvuogių aliejus – 100 ml

Gaminimo eiga:
1. Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus. Picos papločio tešlą reikia minkyti tol, kol ji ims žvilgėti.

2. Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. palikite 2 valandoms, kad iškiltų.

3. Iškočiojus plonai tešlą užtepkite pasiruošto pomidorų ar kito padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Tik tada patariama dėti likusius produktus. Sūris, užbarstytas ant viršaus, sudegs. Tinkamiausias sūris – mocarella. Jo turėtų būti barstoma daugiausia.

4. Nustatykite, kad orkaitėje kaistų tik apatinė jos dalis – taip picos paplotis bus traškus, o viršus per daug nesukepęs. Paruoštą picą galima dėti tiesiai ant miltais pabarstytos skardos.

Kepimo popierius visai nebūtinas. Iškepusią picą patogu supjaustyti virtuvinėmis žirklėmis.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai