Itališka pica paprastai
Ingredientai picos padui:
- miltai – 550 gr
- mielės – 20 gr
- drungnas vanduo – 250 ml
- druska
- cukrus – 1 arbat. šaukšt
- alyvuogių aliejus – 100 ml
Gaminimo eiga:
1. Į dubenėlyje susmulkintas mieles supilkite drungną vandenį, suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Mielių ir aliejaus mišinį supilkite į miltus. Picos papločio tešlą reikia minkyti tol, kol ji ims žvilgėti.
2. Išminkius tešlą, pabarstykite ją miltais ir uždenkite rankšluosčiu. palikite 2 valandoms, kad iškiltų.
3. Iškočiojus plonai tešlą užtepkite pasiruošto pomidorų ar kito padažo ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Tik tada patariama dėti likusius produktus. Sūris, užbarstytas ant viršaus, sudegs. Tinkamiausias sūris – mocarella. Jo turėtų būti barstoma daugiausia.
4. Nustatykite, kad orkaitėje kaistų tik apatinė jos dalis – taip picos paplotis bus traškus, o viršus per daug nesukepęs. Paruoštą picą galima dėti tiesiai ant miltais pabarstytos skardos.
Kepimo popierius visai nebūtinas. Iškepusią picą patogu supjaustyti virtuvinėmis žirklėmis.