„Astros“ kepsnys
| |

„Astros“ kepsnys

Ingredientai:

  • malta vištienos krūtinėlė: 1 kilogramo
  • riebi grietinėlė: 100 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • pipirai
  • padžiovintas batonas

Įdarui:

  • kietai virti kiaušiniai: 2
  • tarkuotas fermentinis sūris: ~50 gramų
  • razinos: geros saujos

Paniruotė:

  • kiaušiniai: 1
  • stambūs gabalėliai džiūvėsio
  • smulkūs džiūvėsėliai

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištienos faršą suminkykite su duotais ingredientais bei pastatykite su dubenėliu į šaldytuvą valandėlei, kad viskas „susivienytų”. Razinas pamirkykite, nuspaudskite. Sūrį sutarkuokite, kietai virtus kiaušinius susmulkinkite. Razinas, sūrį, kiaušinius sudėkite į dubenėlį.

2. Tuomet viską gerai išmaišykite, pabarstykite pipirais. Kartais aš sūrio nededu, bet pakepinu kapotą svogūną bei sumaišau su kiaušiniu ir razinomis. Iš faršo formuokite kotletukus, dėkite įdaro bei pavoliokite kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose, vėl plakinyje bei stambesniais džiuvėsiais aplipinkite.

3. Kepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Kad visai būtų iškepę, dar 10 minučų pašaukite sudėjus į skardą į orkaitę 180 laipsnių temperatūros. Skanaus!

Parodyta 80, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai