Vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu
| |

Vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu

Ingredientai:

  • vištų sparnelių vidurinės dalys: 1 kilogramo
  • medus: 0,25 stiklinės
  • cukrus: 0,25 stiklinės
  • citrinos žievelė: 1 vnt.
  • sojos padažas: 3 šaukštų
  • česnakai: 6 skiltelių (smulkintų)
  • aliejus: 2 šaukštų
  • aštrus padažas „harissa”: 1.5 šaukšto
  • žuvies padažas: 1 šaukšto
  • citrinos sultys: 2 šaukštelių

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištų sparnelius išplauname bei gerai nusausiname. Įdedame juos į dubenį bei sumaišome su aliejumi. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdedame groteles bei ant jų sudedame sparnelius. Pašauname į orkaitę bei kepame maždaug 10 – 15 minučių, tuomet apverčiame ir kepame dar 10 minučių arba kol sparneliai iškeps bei gražiai apskrus.

2. Tada į nedidelį puodą sudedame medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis bei žievelę, harissa padažą ir įpilame 1 valgomąjį šaukštą vandens, viską išmaišome bei užverdame. Sumažiname ugnį bei verdame maždaug 10 minučių, kol padažas sutirštės.

3. Įdedame sparnelius į dubenį bei įpilame padažą, pakratome dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu – atsargiai, neišmėtome sparnelių po visą virtuvę.:) Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Vakar, šiandien, rytoj

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai