Vištų sparneliai su saldžiai aštriu padažu
Ingredientai:
- vištų sparnelių vidurinės dalys: 1 kilogramo
- medus: 0,25 stiklinės
- cukrus: 0,25 stiklinės
- citrinos žievelė: 1 vnt.
- sojos padažas: 3 šaukštų
- česnakai: 6 skiltelių (smulkintų)
- aliejus: 2 šaukštų
- aštrus padažas „harissa”: 1.5 šaukšto
- žuvies padažas: 1 šaukšto
- citrinos sultys: 2 šaukštelių
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištų sparnelius išplauname bei gerai nusausiname. Įdedame juos į dubenį bei sumaišome su aliejumi. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros su grilio funkcija. Į kepimo skardą įdedame groteles bei ant jų sudedame sparnelius. Pašauname į orkaitę bei kepame maždaug 10 – 15 minučių, tuomet apverčiame ir kepame dar 10 minučių arba kol sparneliai iškeps bei gražiai apskrus.
2. Tada į nedidelį puodą sudedame medų, cukrų, sojos padažą, česnaką, žuvies padažą, citrinos sultis bei žievelę, harissa padažą ir įpilame 1 valgomąjį šaukštą vandens, viską išmaišome bei užverdame. Sumažiname ugnį bei verdame maždaug 10 minučių, kol padažas sutirštės.
3. Įdedame sparnelius į dubenį bei įpilame padažą, pakratome dubenį, kad sparneliai tolygiai pasidengtu padažu – atsargiai, neišmėtome sparnelių po visą virtuvę.:) Skanaujame!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Vakar, šiandien, rytoj