Vištienos šašlykas keptuvėje
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlė: 500 gramų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- garstyčių milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kečupas: 4 valgomųjų šaukštų
- sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- malti čili pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- paprikos: 1
- pomidorai: 2
- ananasai: 1 puodelio (neprivaloma)
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos: 1
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais bei pamarinuokite su druska, pipirais, čili pipirais, garstyčių milteliais ir sojų padažu. Dėkite į šaldytuvą bei palikite bent 60 minučių pastovėti.
2. Tuo tarpu medinius iešmelius apmirkykite vandenyje maždaug 5 minutes.
3. Tuomet ant iešmo maukite vištienos gabalėlį, pomidoro gabalėlį, papriką bei ananasą. Viską kartokite, kol sumausite pilną iešmą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite vištienos šašlykus bei kepkite po maždaug 5 minutes iš abiejų pusių.
4. Patiekdamos užspauskite citrinos sulčių. Labai skanu su ryžiais!