Ingredientai blyneliams:

  • tarkuota cukinija – 250 gr
  • tarkuotos morkos – 220 gr
  • smulkintas česnakas – 2 skiltelės
  • miltai – 85 gr
  • dideli kiaušiniai – 2 vnt
  • porai, pjaustyti – 35 gr
  • aliejus
  • jogurtas, patiekimui

Gaminame:
1. Tarkuotą cukiniją pabarstykite druska ir palikite pastovėti 10 min. Tada su rankomis ją išminkykite, kad išbėgtų skystis. Jį nusunkite.

2. Sudėkite cukiniją į didelį indą, įmaišykite morkas, česnaką, miltus, kiaušinius įmuškite, porus, pabarstykite šiek tiek druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

3. Paimkite lėkštę ir ją išklokite popieriniais rakšluosčiais. Įkaitinkite orkaitę su šlakeliu aliejaus. Kai įkais, dėkite blynelių mišinį į keptuvę. Kepkite abi puses, kol matysite, kad darosi trašku ir rusva. Kiekvieną blynelį dėkite į tą lėkštę, kad aliejus nubėgtų nuo jų.

4. Blynelius patiekite su jogurtu ar pan. Skanaus!

(Visited 11 times, 1 visits today)