Vištienos apkepėlė su grybais ir sūriu
| |

Vištienos apkepėlė su grybais ir sūriu

Ingredientai:

  • vištienos filė – 500 gr
  • pievagrybiai ar kiti grybai – 300 gr
  • svogūnai – 200 gr
  • fermentinis sūris – 200 gr
  • 15 – 25% grietinėlė – 325 gr
  • miltai – 2 valg. šaukšt.
  • druska – 1 žiupsnelis
  • juodieji pipirai – 1 žiupsnelis
  • aliejus

Gaminimo eiga:
1. Vištienos filė sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite 20 min. Kiek vėliau nusausinkite ir kai šiek tiek atauš, supjaustykiet kubeliais.

2. Susmulkinti svogūną ir grybus. Keptuvėje užkaitinkite aliejaus ir pakepinkite svogūnus apie pora minučių. Po to suberkite grybus ir kepinkite dar 5-8 min.

3. Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus ir iš lėto įmaišykite grietinėlę bei prieskonius. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.

4. Kepintus grybus sumaišykite su vištiena ir grietinėlės padažu.

5. Pridėkite šios masės į molinius kepimo indelius. Viršų apibarstykite sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai