Ingredientai:

  • bulvės – 7-8 bulvės
  • pienas – 0,5-1 stiklinės
  • sviestas – 1-2 valgomieji šaukštai
  • druska

Gaminimo eiga:
1. Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į kelias dalis, užpilame šaltu vandeniu, beriame žiupsnelį druskos ir išverdame.

2. Išvirusias bulves nusunkiame ir dar šiek tiek palaikome ant viryklės, kad jos būtų sausesnės.

3. Sugrūdame mediniu grūstuvu, įmaišome sviestą, pilame pieną ir dar žiupsnelį druskos (jei reikia). Viską gerai išmaišome ir dar truputėlį pakaitiname ant mažos ugnies. Kuo daugiau pieno pilsite, tuo puresnė bus bulvių košė.

Šitaip paruošta bulvių košė – skanus garnyras prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 1 kartai, 1 vizitų šiandien)