Varškės pyragas su obuoliais ir vyšniomis
|

Varškės pyragas su obuoliais ir vyšniomis

Pyrago tešlai:

  • margarino – 200 gr
  • varškės – 250 gr
  • cukraus – 3 šaukštai
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis
  • miltų (arba kiek reikės,kad gautųsi labai minkšta ir elastinga tešla) – 2.5 puodelio

Įdarui:

  • obuolių 2 vnt
  • vyšnių be kauliukų 1 sauja
  • cukraus pudros 2 šaukštai
  • cinamono 1 šaukštelis
  • krakmolo 1 žiupsnelis

Gaminimo eiga:
1. Iš nurodytų produktų išminkome tešlą. Ją reikėtų šaldymo kameroje palaikyti 2 valandas.

2. Kai tešla paruošta, iškočiojame į pailga apskritimą.

3. Į vidurį tešlos sudėsime vyšnias, sutarkuotus obuolius, užbersime krakmolu, cinamonu ir cukraus pudra.

4. Tešlos kraštus keliame ir suformuojame krepšelį. Įdaras neturi matytis. Tešlą šiek tiek paplojame, kad gautųsi plokščia forma.

5. Viršų subadome šakute.

6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.

7. Dar karštą, iš orkaitės išimta pyragą, patepkite margarinu. Leiskite pravėsti ir tik tuomet pjaukite.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai