Blynai su obuoliais
Ingredientai blynams:
- kefyras – 500 ml
- miltai (kvietiniai) – 250 g
- obuoliai (vidutinio dydžio) – 2 vnt
- cukraus pudra – 100 g
- soda – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo
- druska – žiupsnelis
- augalinis aliejus kepimui
- medus arba cukraus pudra ir cinamonas patiekimui
Gaminimo eiga:
1. Į dubenį prasijojame miltus cukraus pudrą, beriame sodą, druska ir visus ingredientus išmaišome. Pilame kefyrą ir užmaišome tešlą. Obuolius nuplauname, nulupame (galima ir nelupti), išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame burokine tarka, įmaišome į tešlą.
2. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių.
3. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!