Ingredientai blynams:

  • kefyras – 500 ml
  • miltai (kvietiniai) – 250 g
  • obuoliai (vidutinio dydžio) – 2 vnt
  • cukraus pudra – 100 g
  • soda – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo
  • druska – žiupsnelis
  • augalinis aliejus kepimui
  • medus arba cukraus pudra ir cinamonas patiekimui

Gaminimo eiga:
1. Į dubenį prasijojame miltus cukraus pudrą, beriame sodą, druska ir visus ingredientus išmaišome. Pilame kefyrą ir užmaišome tešlą. Obuolius nuplauname, nulupame (galima ir nelupti), išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame burokine tarka, įmaišome į tešlą.

2. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių.

3. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 16 kartai, 1 vizitų šiandien)