Ingredientai:

  • varškė – 600 – 700 g
  • kiaušiniai – 3 vnt
  • manų kruopos – 7 valgomieji šaukštai, +apvoliojimui
  • kepimo milteliai – 1/3 arbatinio šaukštelio
  • cukrus – 1-2 valgomieji šaukštai
  • vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo
  • druska – žiupsnelis
  • augalinis aliejus kepimui
  • cukraus pudra, mėgstama uogienė ar grietinė patiekimui

Gaminame:
1. Kiaušinus mušame į dubenėlį ir išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.

2. Varškę dedame į kitą dubenėlį ir ištriname. Beriame manų kruopas, kepimo miltelius, pilame kiaušinio plakinį. Viską išmaišome, paminkome ir uždengus medžiagos skiautele paliekame pastovėti, kol išbrinks manai (apie 30 minučių).

3. Tarp delnų voliojame rutuliukus ir priplojame. Varškėčius apvoliojame manų kruopose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.

4. Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 23 kartai, 1 vizitų šiandien)