Trynių žagarėliai
Ingredientai:
- tryniai: 5
- cukrus: 200 gramų
- grietinėlė: 150 mililitrų (30% riebumo)
- kvietiniai miltai: 600 gramų
- aliejus: kepimui
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje kiaušinių trynius su cukrumi mediniu šaukštu sukite tol, kol cukrus ištirpsta, o kiaušinių masė pasidaro ganėtinai puri. Įpilkite grietinėlės bei suberkite persijotus miltus. Išminkykite tešlą. Iškočiokite ploną blyną, pasirinkta forma supjaustykite žagarėlius bei padariusios skylutę išnerkite.
2. Tuomet virkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos. Galima, jei norisi, apibarstyti milteliniu cukrumi. Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame puslapiui: Samčio užrašai