Kapučino pyragas
|

Kapučino pyragas

Ingredientai:

  • kepiniams skirtas margarinas: 250 gramų
  • miltai: 280 gramų
  • itin smulkus cukrus: 250 gramų (angl. – “caster sugar”)
  • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
  • kiaušiniai: 4
  • natūralus jogurtas: 125 mililitrų
  • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
  • tirpios kakavos milteliai: 2 šaukštų
  • stipri kava: 100 mililitrų (5 šaukštelius juodos kavos užplikiau pusėje puodelio vandens)
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • maskarponė: 250 gramų
  • dražė: pyrago papuošimui

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje iš margarino, miltų, itin smulkaus cukraus, kiaušinių, jogurto, kepimo miltelių, vanilinio cukraus, kakavos bei 50 mililitrų kavos užmaišome tešlą. Jei maišome rankomis (kaip aš, kai šį pyragą kepiau pirmą kartą), pavargti šiek tiek reikės. Jei naudojame virtuvės kombainą, tešla bus paruošta akimirksniu.

2. Tuomet į kepimo indą (naudota 20 x 30 cm dydžio) įtiesiame kepimo popieriaus, supilame tešlą. Kepame maždaug 25-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol į kepinio vidurį įkištas medinis pagaliukas neapsivels su tešla.

3. Galiausiai iškepusį pyragą gerai atvėsiname bei sulaistome likusia kava. Aptepame iš maskarponės bei cukraus pudros paruoštu glajumi, papuošiame dražė. Labai gardus pyragas!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Tinginių maistas

Parodyta 3, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai