Pyrago pagrindui:

  • miltai: 180 gramų
  • cukrus: 55 gramų
  • sviestas: 60 gramų (kepinių margarinas)
  • kiaušinių tryniai: 2
  • šaltas vanduo: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: mažo žiupsnelio

Citrininiam įdarui:

  • kiaušinių tryniai: 5
  • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio (385 gramų)
  • citrinos sultys: 90 mililitrų (~2 citrinos)
  • plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų (~35%)
  • miltelinis cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • nutarkuotos citrinos žievelės: 1 (geltonosos dalies)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje į dubenį suberiame persijotus miltus bei druską, sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais ištriname, kad susidarytų biri masė. Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Pilame į miltų bei sviesto masę ir užminkome tešlą, jei reikia, įpilame porą arbatinių šaukštelių šalto vandens. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę bei dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

2. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sutarkuojame tešlą burokine tarka bei trupinius paskirstome tolygiai kepimo formoje (kepiau 21 centimetro skersmens torto formoje nuimamais kraštais). Pirštais suformuojame pagrindą, jo apačią bei šonus. Vidų išklojame kepimo popieriumi bei beriame žalius makaronus arba džiovintus žirnius, kad kepdamas tešlos pagrindas neišsipūstų. Šauname į orkaitę bei kepame maždaug 10 minučių, po to išimame kepimo popierių su žirniais arba makaronais bei kepame dar apie 10 minučių.

3. Per tą laiką, kol kepa, neskubant pasigaminame citrininį įdarą. Į dubenį sudedame visus kiaušinių trynius bei paplakame, tuomet dalimis vis išplakant supilame saldintą sutirštintą pieną bei galiausiai supilame citrinos sultis. Gerai išmaišome.

4. Visą įdarą supilame ant tešlos pagrindo bei vėl šauname į orkaitę, kepame maždaug 15–20 minučių, kol tešlos kraštai gražiai paruduos.

5. Pyragą atvėsiname. Išplakame grietinėlę su milteliniu cukrumi iki standumo bei užtepame ant pyrago per visą plotą (jei norime išvaizdesnio pyrago, galime naudoti konditerinį maišelį su norimu antgaliu). Užbarstome tarkuota citrinos žievele bei padedame bent porai valandų į šaldytuvą. Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Laisvalaikis virtuvėje

Facebook Comments
(Aplankyta 8 kartai, 1 vizitų šiandien)