Ingredientai pyragui:

  • 4 vidutinio dydžio obuolių
  • 4 nedidelių kriaušių
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml migdolų pieno
  • 70 gr miltų
  • 60 gr cukraus
  • 20 g tirpinto sviesto
  • 1 a.rš. kepimo miltelių
  • 1 v.š. naminio vanilės ekstrakto
  • 1 žiupsnelio druskos
  • saujelės migdolų plokštelių

Gaminimo eiga:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol pabaltuos, tada įmaišome vanilę, tirpintą sviestą ir migdolų pieną. Beriame miltus ir užmaišome tešlą, kuria padaliname į dvi lygias dalis ir supilame į atskirus indus.

2. Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis (geriausia ir patogiausia būtų naudoti daržovių skustuką), suberiame ir įmaišome į vieną pusę tešlos. Tą patį pakartojame su kriaušėmis.

3. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, supilame obuolių, o ant viršaus paskledižiame kriaušių tešlą. Pašauname į orkaitę ir kepame 40-45 minutes.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

Facebook Comments
(Aplankyta 4 kartai, 1 vizitų šiandien)