Ingredientai sausainiams:

  • sviestas: 125 gramai
  • cukrus: 125 gramai
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 250 gramų
  • druska
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis (arba žiupsnelis vanilės sėklų)
  • maltas cinamonas: 2 arbatiniai šaukšteliai

Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia sumaišome sviestą bei miltus, kol pasidarys birūs trupiniai. Tada sudedame cukrų, druską bei kiaušinį, viską labai gerai suminkome į vientisą masę, kurią padaliname į dvi dalis.

2. Į vieną dalį įdedame vanilės, o į kitą cinamono bei minkome vanilinę ir cinamoninę dalis atskirai, kol prieskoniai tolygiai pasiskirsto. Tuomet suformuojame du rutulius, suvyniojame į maistinę plėvelę bei įdedame į šaldytuvą valandai.

3. Po to atšaldytos tešlos rutulius iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus į vienodo dydžio stačiakampius (maždaug 3-4 milimetrų storio). Vanilinį stačiakampį patepame vandeniu bei ant jo uždedame cinamoninį stačiakampį. Viską dar lengvai pakočiokjame, kad abi tešlos gerai suliptų. Stačiakampį susukame į vyniotinį, jį supjaustome į 1 centimetro storio sausainiukus.

4. Galiausiai kepame kepimo popieriumi išklotoje skardoje, iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių, kol sausainėliai švelniai ir gražiai pagels. Atvėsinkite dar skardoje. Dabar jau galite mėgautis!

Facebook Comments
(Aplankyta 23 kartai, 1 vizitų šiandien)