Pyragui reikės:

  • 200 gr paprastų trapių sausainių
  • 90 gr minkšto sviesto
  • 500 gr rikotos sūrio (laisvai galima pamaišyti su varške)
  • 140 gr cukraus
  • 2 v.š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1 v.š. miltų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1 citrinos žievelės (plonu sluoksniu nutarkuotos)
  • 5 v.š. šokoladinio kremo nutella

Gaminimo eiga:
1. Sausainius sutrupiname ir sumaišome su kambario temperatūros sviestu. Trupinius beriame į kepimo popieriumi išklotą tortinę (aš naudojau 18cm skersmens, jei imsite platesnę – pyragas gausis žemesnis) ir suslegiame prie dugno. Pašauname į karštą orkaitę, pakepame apie 10 minučių ir ištraukiame atvėsti.

2. Rikotą suplakame su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, krakmolu ir įsukame į sūrio masę. Imame kiaušinių baltymus bei standžiai išplakame, įmaišome į tešlą. Viską supilame ant paruošto pyrago pagrindo. Jei reikia, nutellą pašildome, kad suskystėtų, šaukštu liejame ant sūrio masės ir šakute lengvai paskirstome paviršiuje.

3. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Jei pyragas aukštesnis – apie 40 minučių, jei kepsite plokštainį, užteks ir pusvalandžio.

4. Nenustebkite, kai iš orkaitės ištrauksite visaip liūliuojantį ir drebantį pyragą, taip ir turi būti. Palikite jį atvėsti, o vėliau atšaldykite šaldytuve, kad sutvirtėtų.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Gabrielės blogas

(Visited 2 times, 1 visits today)