Ingredientai:

  • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
  • miltelinis cukrus: 100 gramų
  • kiaušinių tryniai: 3
  • kvietiniai miltai: 215 gramų
  • japoniškos žaliosios arbatos „Matcha“ milteliai: 1,5 šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus sausainių krašteliams apvolioti: ~2 šaukštų (neprivaloma)

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje sviestą ištriname su milteliniu cukrumi, kol masė taps puri. Įmušame kiaušinių trynius, įberiame žiupsnelį druskos bei energingai išmaišome.

2. Tuomet miltus persijojame kartu su arbatos bei kepimo milteliais, sumaišome su sviestu bei išminkome tešlą. Tešlą suvyniojame į konditerinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą apie 30 minučių, kad truputį sustandėtų.

3. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą iškočiojame iki maždaug 5–7 milimetrų storio.

4. Sausainių formele išpjauname norimos formos sausainius. Sausainių kraštelius apvoliojame cukruje (nebūtinai), sudedame į plačią kepimo skardą (ant kepimo popieriaus) bei kepame apie 12–15 minučių. Skanaujame!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Išbandyti receptai

Facebook Comments
(Aplankyta 18 kartai, 1 vizitų šiandien)