Ingredientai įdarui:

  • varškė (sausesnė) – 0,5 kg
  • grietinė – 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 3-4 valgomieji šaukštai
  • vanilinis cukrus – 0,5-1 arbatinis šaukštelis
  • razinos – 60 g

Lietiniams blynams reikės:

  • kiaušiniai – 3 vnt
  • pienas – 1 litras
  • miltai – ~2 stiklinės
  • alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • druska – žiupsnelis

Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius mušame į dubenėlį, išplakame. Beriame cukrų ir vėl plakame. Pilame alyvuogių aliejų, išmaišome. Pilame šiek tiek pašildytą pieną, išmaišome, dalimis beriame miltus ir užmaišome lietinių tešlą. Kepame lietinius.

2. Varškę dedame į dubenėlį ir pertriname šakute. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, razinas, dedame grietinę ir gerai išmaišome.

3. Ant kiekvieno lietinio dedame varškės įdaro ir susukame.

4. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Facebook Comments
(Aplankyta 22 kartai, 1 vizitų šiandien)