Ingredientai:

  • 3 stiklinės – miltų
  • 2 stiklinės – cukraus
  • 5 šaukštai – maltų migdolų
  • 1 šaukštelis – vanilinio cukraus
  • 250 gr – sviesto
  • 2 kiaušinių tryniai
  • ½ šaukštelio – tarkuotos citrinos žievelės
  • miltelinio cukraus
  • braškių džemo
  • žiupsnelis kokosų drožlių
  • žiupsnelis druskos

Gaminame:
1. Dubenyje sumaišykime sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius. Įtarkuokime citrinos žievelę, suberkite vanilinį cukrų, gerai išmaišykime. Suberkime maltus migdolus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykime.

2. Kitame dubenyje sumaišykime miltus, druską. Berkime į sviestinę masę ir minkykime, kol tešla taps vienalytė. Gerai išminkytą tešlą dėkime į šaldytuvą valandai.

3. Po valandos vėl iškočiokime tešlą ir išspauskime širdelės formos sausainius: vieną didesnį, o kitą – mažesnį.

4. Kepkime 175 C orkaitėje apie 8 minutes. Kai sausainiai iškeps, ant didesnės širdelės vidurio tepkime sluoksnį džemo ir klijuokime mažesnį sausainį prie didesnio. Taip sutepkime visus sausainius.

(Visited 1 times, 1 visits today)