Blyneliai su šokoladu ir ledais
|

Blyneliai su šokoladu ir ledais

Šie blyneliai be mėlynių, tik su šokolado traškučiais, bet tokie, kuriuos skanaudami prisiminsime šiltas vaikystės akimirkas.

Trukmė: 15-20 min. Porcijos: 2.

Blyneliams reikės:

  • 2 v.š. šokolado traškučių (arba stambių drožlių)
  • 150 g puodelio miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 250 ml šviežio pieno (2.5 %)
  • šaukšto sezamų (ar kito) aliejaus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 3 v.š. cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio vanilino
  • kelių šafrano sruogelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • gabalėlio sviesto (pirmam kepimui)
  • vanilinių ledų (patiekimui)
  • žvaigždėtojo anyžiaus (patiekimui, nebūtina)

Gaminimo eiga:
1. Suberti miltus į indą, sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Įpilti pieno ir išplaktą kiaušinį, aliejaus, išmaišyti tešlą. Įmaišyti cukrų, vaniliną, cinamoną, šafraną. Įberti ir įmaišyti šokolado drožles ar traškučius.

2. Keptuvėje įkaitinti arba tieisog gabalėliu sviesto patepti keptuvę ir įkaitinti ją. Šio gabalėlio ir pakaks, daugiau nereikės, net kai keptuvė išsausės. Šaukštu sekti tešlą ir pilti į keptuvę, formuojant apvalius blynelius, kuriuos apkepti iš abiejų pusių.

3. Sudėti blynelius į lėkštę ir dar šiltus papuošti ledų gumulėliu ir žvaigždėtuoju anyžiumi (nebūtinai). Patiekti šiltus. Ledai po truputį pradės tirpti ir blyneliai atrodys tikrai labai skaniai. Patiekti su puodeliu nesaldintos kavos ar arbatos arba šviežiomis vaisių sultimis.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai