Vyniotinis su grietininiu-citrininiu kremu
|

Vyniotinis su grietininiu-citrininiu kremu

Biskvitas:

  • miltai: 150 gramų
  • cukrus: 90 gramų
  • moliūgo tyrė: 220 gramų (kaip pasigaminti rasite žemiau)
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • prieskoniai meduoliams: 1 arbatinio šaukštelio (arba cinamonas, imbieras, gvazdikėliai)
  • druska: žiupsnelio

Kremas:

  • grietinė: 250 gramų (30%)
  • minkštas sviestas: 60 gramų
  • cukraus pudra: 60 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • citrinos žievelės: 1 vnt

*Moliūgo tyrė. Neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190-200°C orkaitėje apie valandą, arba kol suminkštėja. Atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą. Sumalame blenderiu iki tyrės konsistencijos. Tyrę galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir padidės kelis kartus. Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę. Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla būna gana skysta. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (manosios matmenys 35×38 cm.). Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., arba kol gražiai paruduoja. Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra. Iškepusį biskvitą dedame ant rankštuostuko popieriumi į viršų. Popierių nuimame (jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį – popierius lengvai nusiims). Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 min.

Kremas. Minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vanilinu iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.

Surinkimas. Atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir suvyniojame. Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!

P.S. Biskvitas iškepa labai minkštas, trapus, ir kvepia meduoliais 🙂 Kremą panaudojau iš torto Žozefina recepto. Tokiems pyragams dažniausiai naudojamas maskarponės sūris – šis kremas labai jį primena, tik yra gerokai liesesnis. Ir būtinai rekomenduoju dėti citrinos žievelę, kuri suteikia kremui citrinų kvapą ir skonį!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Jurgitos receptai

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai