Bandelės su varške
|

Bandelės su varške

Ingredientai bandelėms:

  • miltai – 400 gr
  • pienas – 200 ml
  • kiaušinio tryniai – 2 vnt
  • sviestas – 5 valg. šaukšt
  • cukrus – 60 gr
  • mielės – 20 gr
  • druska
  • kiaušinis – 1 vnt
  • varškė – 300 gr
  • kiaušiniai – 3 vnt
  • cukrus – 30 gr
  • sviestas – 2 valg. šaukšt
  • vanilės ekstraktas

Gaminimo eiga:
1. Mieles sumaišyti su šaukšteliu cukraus ir ištirpinti drungname piene. Įdėti 1/3 kiekio miltų, sumaišyti ir padėti pastovėti 2 valandas. Trynius sutrinti su likusiu cukrumi ir mielių raugu. Suberti likusius miltus, druską ir minkyti tešlą. Supilti išlydytą sviestą. Suminkytą tešlą padėti šiltai 2 valandoms, kad pakiltų.

2. Varškę pertrinti per sietą. Trynius su 3 kiaušiniais ištrinti sviestu, įberti cukraus ir vanilės ekstrakto. Trinti, kol masė taps vientisa. Baltymus suplakti, ištrintus kiaušinius sumaišyti su varške, sudėti baltymus ir vėl viską sumaišyti.

3. Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir kiekvieno viduryje padarius įdubimą, prikimšti jį varškės mase. Dėti į riebalais išteptą formą, viršų patepti suplaktu kiaušiniu. Bandeles su varške patiekti su grietine ir cukrumi ar pakepintais svieste tarkuotais džiūvėsiais.

Parodyta 2, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai