Skruzdėlynas
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt
- miltų – 500 gr
- vanilinio cukraus – 1 pak
- spirito – 2 valg. šaukšt
Sirupui:
- dirbtinio medaus – 4 valg. šaukšt
- cukraus – 1 valg. šaukšt
- vandens – 4 valg. šaukšt
- aguonų
Gaminimo eiga:
1. Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi, po to plona srovele supilame spiritą beriame miltus ir užminkome tešlą. Ją gerai išdaužome ir dedame į šaldytuvą valandai.
2. Tešlą iškočiojame labai plonai, supjaustome juostelėmis. Įkaitiname puodą su aliejumi ir kepam, kol gražiai parus.
3. Iškeptas juosteles sudedame ant popierinio rankšluosčio.
4. Verdame sirupą: Į puodą sudėdame medų, cukrų bei vandenį ir verdame apie 5 min. kol pradeda tysti nuo šaukštelio.
5. Lėkštėje dėliojame juosteles, palaistome sirupu ir beriame aguonų, apibarstome cukraus pudra.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame puslapiui: Enrikos receptai