Prancūziški rageliai
|

Prancūziški rageliai

Ingredientai

  • miltai – 500 gr
  • šiltas pienas – 200 ml
  • mielės – 15 gr
  • druska – 1 arbat. šaukšt
  • cukrus – 2 valg. šaukšt
  • išplaktas kiaušinis – 1 vnt
  • sviestas – 250 gr
  • trynys – 1 vnt
  • pienas – 1 arbat. šaukšt

Gaminimo eiga:
1. Sutrinkite mieles su keletu šaukštų pieno ir cukrumi, palikite kilti 15-20 min. Supilkite mieles į miltus, tada supilkite likusį pieną, įberkite druskos, įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite, kad gautųsi vienalytė tešla, minkykite 5-6 min.

2. Uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje kilti. Tada padarykite tešlos rutulį ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Sviestą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išlyginkite iki 1 cm storio. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočiokite kvadratą, kiek didesnį nei sviestas.

3. Į tešlos vidurį dėkite išlygintą sviestą. Tada tešlą sulankstykite ir iškočiokite maždaug 1 cm storio pailgą stačiakampį. Vėl sulankstykite ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Šį procesą pakartpkite dar vieną kartą. Tada iš tešlos iškočiokite 3-4 mm storumo pailgą lakštą, supjaustykite trikampiais.

4. Juos susukite į ragelius, dėkite ant riebalais pateptos skardos. Palikite ragelius šiltoje vietoje dar 30-40 min. kilti. Prieš kepant aptepkite trynio ir pieno plakiniu. Pašaukite į 230 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.

Parodyta 1, 1 parodyta šiandien

Panašūs receptai