Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas
Ingredientai pyragui:
- šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos: 500 gramų (tinka ir mielinė, ir bemielė)
- persikų džemo: 200 gramų
- konservuotų persikų puselių: 1 indelis (ir šiek tiek skysčio nuo persikų)
- varškės: 200 gramų
- miltelinio cukraus: 3-4 valgomųjų šaukštų
- maskarponės sūrio: 190 gramų
- barstamosios karamelės: 1 žiupsnelio
- apelsinų žievelių: 1 apelsino (arba citrinos sulčių)
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 10 minučių kepame sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus.
2. Tuo tarpu išsukame varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardiname citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galime šiek tiek įpilti konservuotų persikų sirupo.
3. Tešlos lakštus pertepame varške bei persikų džemu (2 pertepimai – varškės-maskarponės kremo, 2 – persikų džemo).
4. Galiausiai pyrago viršų papuošiame konservuotu persiku bei barstoma karamele. Tikras skanumėlis. Skanaus!